Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Obiad w 30 minut: Pęczak z grzybami i parmezanem

wedith

Teściu zaopatrzył mnie w zapas grzybów, trzeba korzystać! Ja na diecie jestem ale mężowi nie zabronię ;)

Danie przygotujesz maksymalnie w 30 minut, a jeśli masz już ugotowaną wcześniej kaszę zaledwie w 10 minut!

Idealne na obiad, kolację i do pracy!

Obiad w 30 minut: Pęczka z grzybami i parmezanem

Składniki (1 porcja):

  • 70 g kaszy pęczak
  • 200 g grzybów leśnych
  • mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • cebulka dymka
  • 2 łyżki płatków parmezanu

Pęczak ugotować w osolonej wodzie.

Grzyby pokroić na mniejsze kawałki, czosnek i dymkę drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć grzyby aż woda odparuje, dodać pęczak i czosnek, przyprawić, chwilę podsmażyć, następnie dymkę i starty w płatki parmezan.

Smacznego!

Tarta orkiszowa z cukinią, kurkami i szwajcarskim serem >

< Z wizytą w Chilli Street Food Bar Bielsko Biała


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (6)

Dodaj komentarz
  • Gość: [KaFka] *.jmdi.pl

    Pęczak lubię, grzyby lubię parmezan lubię- idealne danie dla mnie

  • wedith

    A tak niewiele czasu trzeba by sprawić sobie taką przyjemność ;)

  • Gość: [astra] *.play-internet.pl

    Sam pomysł bardzo smakowity, ale w czas nie wierzę.

  • wedith

    A dlaczego? Kasza się gotuje ok 20 minut . W tym czasie trzeba pokroić grzyby, czosnek podsmażyć. Na końcu zamieszać wszystko i gotowe!

  • mikimama

    Bardzo lubię takie kaszowe dania :)

  • wedith

    Ja tez ;)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci