Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Placki z jarmużu

wedith

Po dzisiejszej wyprawie na targ, upolowałam kilka eko produktów. Botwinkę, jarmuż, rzodkiewkę, pietruszkę, soczyste pomidorki i trochę mniej eko ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i morelą z kruszonką

Dzisiaj za radą jednego sprzedawcy powstały pyszne placuszki z jarmużu, proste w przygotowaniu - gorąco polecam, smakują rewelacyjnie!

IMG_20170608_115704_843 

Składniki (8 placków):

  • 2 szklanki posiekanego drobno jarmużu
  • pół pora 
  • 4 jajka (L)
  • 1/3 szklanki śmietanki 18%
  • 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

Jarmuż, por, i czosnek drobno posiekać.

W misce wymieszać wszystkie składniki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nakładać placuszki, smażyć z dwóch stron  na lekko złoty kolor. Gotowe, osuszyć na ręczniku papierowym.

Zapiekany makaron z kremem waniliowym i morelą >

< Kotleciki z kaszy jaglanej, botwinki i szpinaku


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci