Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Kokosowe ciasteczka bezglutenowe

wedith

Taka urocza , mała przekąska - przygotowanie zajmie Ci max 5 minut. Ja zrobiłam ciasteczka mniej słodkie, ale jeśli tylko możesz i masz ochotę, dodaj więcej cukru albo polej słodką czekoladą.

Kokosowe ciasteczka bezglutenowe 

Składniki (ok 18 ciasteczek):

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka ksylitolu (może być inny cukier, miód)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (można pominąć)
  • 50 g mąki kokosowej
  • pół łyżeczki sody
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Olej , ksylitol, jajka i cukier waniliowy dokładnie roztrzepać, następnie dodać mąkę kokosową, sodę i wiórki, mieszać aż masa zgęstnieje. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać w mini papilotkach albo na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia.

Piec w 175 stopniach (termooobieg) ok 13 minut aż będą zrumienione.

Wystudzone oblać stopioną gorzką czekoladą (może być słodka ;) i posypać wiórkami kokosowymi.

Kokosowe ciasteczka bezglutenowe

Placuszki z mąki kokosowej z twarożkiem i owocami >

< Zupa brokułowa z serkiem topionym i pestkami dyni


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Sylwia z Młoda mama pisze] *.opera-mini.net

    Nawet nie wiedziałam, że coś można tak szybko przygotować, a do tego wszystkie składniki mam w domu bez specjalnych zakupów. Super, sprawdzi się, gdy najdzie nas ochota na słodkości.

  • wedith

    Takie szybkie rozwiązania najlepsze :)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci