Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Makaron z pieczoną papryką i fetą

wedith

Co powiecie na tak lekką i przyjemną propozycję obiadową? To jak makaron z serem, z lekko słodkawą, pieczoną papryką. Ja jestem zachwycona! :)

Makaron z pieczoną papryką i fetą 

Składniki:

  • 300 g makaronu kokardki
  • 3 papryki czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ser feta
  • garść listków bazylii

Paprykę każdą osobno zawinąć szczelnie w folię. Piec w 200 stopniach ok 40 minut. Wyjąć , pozostawić w folii ok 15 minut. Następnie obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zostawiając sok powstały pieczenia. 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z tymiankiem.

Do odcedzonego makaronu dodać, paprykę, sok powstały z pieczenia papryki, czosnek z tymiankiem, oliwę z oliwek, przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na talerzu. Na górę wyłożyć kawałki fety, listki bazylii.

Smacznego!

Kalafior w orientalnej skorupce >

< Ciasto ucierane z serem i jagodami


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (4)

Dodaj komentarz
  • monalissa22mc

    Świetny przepis !! Skorzystam !

  • wedith

    Dziękuję! Wypróbuj koniecznie! Jest pyszne! :) Pozdrawiam!

  • Gość: [andwhat] *.internetdsl.tpnet.pl

    A co zrobić z sokiem z papryki powstałym z pieczenia...

  • wedith

    Dodać do makaronu razem z papryką :)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci