Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Lemoniada z rozmarynem i imbirem

wedith

Piłam ostatnio lemoniadę z dodatkiem imbiru. Tak mi ten smak spasował, że stworzyłam swoją wersję  :)

Photo by husband :)

Lemoniada z  rozmarynem i imbirem

Składniki:

  • 1 litr wody
  • 2 cytryny
  • 4 plasterki świeżego imbiru
  • 4 łyżki cukru trzcinowego (można więcej)
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • kostki lodu

Cytryny sparzyć we wrzątku. Z jednej wycisnąć sok, a drugą pokroić w plasterki.  Do dzbanuszka nalać wody, dodać sok z cytryny i cukier, wymieszać. Następnie dodać imbir, plasterki cytryny, rozmaryn, schłodzić w lodówce ok 2h. Przed podaniem schłodzić jeszcze kostkami lodu.

Smacznego!

Ciasto ucierane z serem i jagodami >

< Cukinia pieczona marynowana z fetą i dressingiem miętowym


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci