Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Bezy kakaowe

wedith

Bezy kakaowe idealnie wkomponują się w każdy pucharkowy deser! Wystarczy 3 składniki, mikser i można chrupać! A jaki deser powstał później? Już niedługo :)

Bezy kakaowe

Składniki (ok 20 bezików):

  • 1 białko
  • 50 g cukru pudru
  • łyżeczka kakao

Białko ubić na sztywną pianę, nastęnie  stopniowo po łyżce dodawać cukier cały czas miksując. Na koniec wmieszać na małych obrotach kakao. Masę bezową umieścić w szprycy i formować małe beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 140 stopniach ok 45 minut. 

Ciasto ucierane - Cappuccino >

< Deser: Bananowa chmurka


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • mopswkuchni

    Muszę spróbować zrobić za jakiś czas. Kiedyś próbowałam zrobić takie z capuccino, ale dałam za dużo kawy i wszystko siadło.

  • wedith

    Bezy cappuccino - super pomysł! Bezy to jednak wyższa szkoła, ale warto, w końcu wyjdzie :)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci