Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Seler naciowy z pastą z sera pleśniowego i orzechów

wedith

Idealna przekąska na lato! Zdrowa i orzeźwiająca :) 

Seler naciowy z pastą z sera pleśniowego i orzechów

Składniki:

  • gałązki selera naciowego
  • 100 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki ricotty
  • 50 g orzechów włoskich
  • winogrono czerwone do dekoracji

Seler naciowy myjemy, osuszamy, obieraczką zdejmujemy zewnętrzne włókna, kroimy na 5 cm kawałki.

Orzechy miksujemy w blenderze, dodajemy ser pleśniowy i ricottę miksujemy do uzyskania puszystej masy.

Gotową nakładamy do szprycy i faszerujemy kawałki selera. Gotowe układamy na talerzu, dekorujemy winogronem i schładzamy przed podaniem.

 

Ciastka półfrancuskie serowe z konfiturą truskawkową >

< Zielona sałatka do grilla


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • anytsujx

    Pysznie i zdrowo, piszę się na ta przekąskę, pozdrawiam :).

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci