Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Sałatka ryżowa z selerem konserwowym

wedith

Nieco wzbogacona wersja mojej sałatki Wielkanocnej, równie pyszna!

Sałatka ryżowa z selerem konserwowym 

Składniki:

  • 100 g ryżu paraboiled
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka groszku konserwowego
  • słoiczek selera konserwowego
  • 1 papryka czerwona
  • pęczek szczypiorku
  • 6 jajek
  • 200 żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy w kosteczkę, paprykę oraz ser żółty kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy.

Łączymy majonez z jogurtem, solą i pieprzem.

W miseczce łączymy ryż z odsączoną kukurydzą, groszkiem, selerem, papryką, serem, szczypiorkiem i sosem jogurtowym.

  

Wielkanocne Smaki - edycja IVJajka na Wielkanoc

Sos chrzanowy mojej babci >

< Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie z owocami i sosem karmelowym


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci