Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Kolorowa sałatka z szynką

wedith

Czyż nie wygląda wiosennie? Świetna propozycja nie tylko na Wielkanocny stół,  sałatka zawsze świeża bo mieszana dopiero po podaniu.


 Kolorowa sałatka z szynką

 

Składniki (5 porcji):

  • kapusta pekińska
  • 8 ogórków konserwowych
  • 2 papryki konserwowe
  • 20 dag szynki gotowanej (lub lżej dobrą wędlinę drobiową:)
  • puszka kukurydzy
  • Sos: 1 łyżka majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżki ketchupu, łyżka curry

Kapustę pekińską posiekać, ogórki , paprykę szynkę pokroić w kosteczkę. Sos: wszystkie składniki wymieszać. Na talerzu najpierw nalewamy sos, na sos kapustę pekińską , a na samą górę pozostałe składniki (sałatkę mieszamy dopiero po podaniu). 



 Wartości odżywcze (1 porcja):

kcal: 215;  białko: 11 g;  tłuszcze: 12,4 g;  węglowodany: 20 g; błonnik: 4,6 g


Mini babeczki - mini oczka sernikowe >

< Zakwas na żur


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci