Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Bombonierka z domowymi kulkami rafaello

wedith

Kulki rafaello.... niesamowicie efektowne, delikatne  - idealne na prezent!!!!

 Domowe kulki rafaello

Składniki:

  • 100 g krakersów,
  • 150 g mleka w proszku,
  • 100 g kokosu,
  • 100 g  masła,
  • 100 g cukru,
  • ¼ szklanki wody,
  • całe  migdały

 

Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 50 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszone krakersy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stwardniała.

W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.

Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie. Ułożyć dekoracyjnie do pudełek.

 

 

Bombonierka z truflami czekoladowo piernikowymi >

< Faszerowana rolada rybna w galarecie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci