Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Kruche babeczki z chrupkami czekoladowymi

wedith

Druga wersja babeczek: baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo czekoladowa!!!!! :)

 

 Kruche babeczki z czekoladowymi chrupkami


Składniki na kruche ciasto (5 tartaletek):

  • 15 dag mąki krupczatki
  • 5 dag cukru pudru
  • 7,5 dag margaryny Kasi
  • 2 żółtka

Masa:

  • szklanka chrupek czekoladowych - u mnie muszelki "mlekołaki" :)
  • 1 jajko
  • 2 białka
  • 4 łyżki zagęszczonego mleka skondensowanego słodzonego

Bita śmietana:

  • 125 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • śmietan fix

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać margarynę, posiekać nożem, następnie dodać przesiany cukier puder i żółtka, szybko i dokładnie zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.

Gotowe ciasto rozwałkować, wyłożyć do foremek. Podpiec w temp 160 stopni ok 7 minut, wystudzić.

Jajko i białka roztrzepać, dodać mleko skondensowane, chrupki, wymieszać, włożyć do babeczek i ponownie piec w piekarniku ok 10 minut.

Gotowe wystudzić, wyłożyć z foremek, udekorować bitą śmietaną i chrupkami :)

 

 

 

 

Kruche babeczki cytrynowo limonkowe >

< Kurczak w sosie śmietanowo koperkowym


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • lutka40

    Taką babeczkę do kawki ? Proszę bardzo

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci