Mój kulinarny blog, zapraszam!
Blog > Komentarze do wpisu

Dip/pasta do krakersów

Długo mnie nie było....tyle spraw na głowie, tyle zmian w życiu (ale o tym w krótce),  że nie ma czasu nawet mysleć o gotowaniu. Ale już wracam do kuchni i zaczynam tworzyć:)

Tydzień temu na spotkaniu bardzo sprawdził mi się dip/pasta do krakersów :) w dwóch wersjach: włoskiej i czosnkowej. Świetna przekąska na imprezy, przyjęcia, grilla. Polecam!

 

Składniki:

DIP\PASTA WŁOSKA:

  • 100g sera feta
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 15-20 oliwek zielonych z papryką
  • 5 suszonych pomidorów z zlewy
  • 1 duży ząbek czosnku

Fetę rozgniatamy widelcem, mieszamy razem z jogurtem. Dodajemy wyciśniety czosnek i pokrojone bardzo drobniutko oliwki i suszone pomidory.  Na krakersy nakładałam pastę łyżeczką - świetny smak dla fanów oliwek, fety i suszonych pomidorów :)

Dip 

DIP\PASTA CZOSNKOWA:

  •  2 serki topione (prostokątne)
  •  4-5 ząbków czosnku 
  •  120g jogurtu naturalnego

Miksujemy (najłatwiej blenderem) serki, jogurt i wyciśnięty czosnek. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić - szybko zniknął, ale przy następnej okazji wrzucę :)

 

 

wtorek, 31 maja 2011, wedith

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/05/31 13:28:00
Uwielbiam dipy do chrupania z różnymi rzeczami. Twój brzmi bardzo apetycznie. Dodaję do zakładek i szybkiego wykorzystania :)
-
2011/05/31 17:39:21
Bardzo podoba mi się wersja dipu ze składnikami, które zaproponowałaś :)
-
2011/05/31 21:36:46
Uwielbiam wszelkie dipy...zapisuję sobie:)
Smaczneblogi.pl

Przepisy na imprezę

Walentynki romantycznie kolacja

Jadalne prezenty



Liczba wyświetleń strony


Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia i teksty są mojego autorstwa, jakiekolwiek ich kopiowanie bez mojej zgody jest złamaniem prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)



Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Skopiuj CSS