Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Dip/pasta do krakersów

wedith

Długo mnie nie było....tyle spraw na głowie, tyle zmian w życiu (ale o tym w krótce),  że nie ma czasu nawet mysleć o gotowaniu. Ale już wracam do kuchni i zaczynam tworzyć:)

Tydzień temu na spotkaniu bardzo sprawdził mi się dip/pasta do krakersów :) w dwóch wersjach: włoskiej i czosnkowej. Świetna przekąska na imprezy, przyjęcia, grilla. Polecam!

 

Składniki:

DIP\PASTA WŁOSKA:

  • 100g sera feta
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 15-20 oliwek zielonych z papryką
  • 5 suszonych pomidorów z zlewy
  • 1 duży ząbek czosnku

Fetę rozgniatamy widelcem, mieszamy razem z jogurtem. Dodajemy wyciśniety czosnek i pokrojone bardzo drobniutko oliwki i suszone pomidory.  Na krakersy nakładałam pastę łyżeczką - świetny smak dla fanów oliwek, fety i suszonych pomidorów :)

Dip 

DIP\PASTA CZOSNKOWA:

  •  2 serki topione (prostokątne)
  •  4-5 ząbków czosnku 
  •  120g jogurtu naturalnego

Miksujemy (najłatwiej blenderem) serki, jogurt i wyciśnięty czosnek. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić - szybko zniknął, ale przy następnej okazji wrzucę :)

 

 

Zupa meksykańska z pulpecikami >

< Ryż ze smażonym jajkiem, warzywami i smażona cebulką

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • tu-tusia

    Uwielbiam dipy do chrupania z różnymi rzeczami. Twój brzmi bardzo apetycznie. Dodaję do zakładek i szybkiego wykorzystania :)

  • Gość: [Ewa Smaczniutkie.pl] 178-37-60-155.adsl.inetia.pl

    Bardzo podoba mi się wersja dipu ze składnikami, które zaproponowałaś :)

  • trzcinowisko

    Uwielbiam wszelkie dipy...zapisuję sobie:)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci