Menu

Coolinarny

Mój kulinarny blog, zapraszam!

Zupa grzybowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym.

wedith

Zupka jest pyszna, delikatna w smaku, orzeźwiająca.... oraz  prosta i szybka  w wykonaniu :)

Składniki:

200 g dużych grzybów ( u mnie pieczarki)składniki - zupa
3 cebulki dymki
2 ząbki czosnku
0,5 zielonego ogórka
1/4 papryki czerwonej
2 łyzki oleju
100g makaronu ryżowego nitki
sól, pieprz
2 łyżki sosu sojowego
700 ml wody

Zupa grzybowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym.

 

 

 

Na rozgrzany wrzucamy pokrojony w plastetki czosnek, i dymkę, smażymy pół minutki, dodajemy pokrojone w grubre plastry pieczarki, smażymy ok 4-5 minut.
Podsmażone pieczarki zalewamy wodą, gotujemy 5 minut, dodajemy rozdrobniony makaron ryżowy, sos sojowy, sól, pieprz, gotujemy przez chwilkę.
Przed podaniem dodajemy pokrojony w półplasteki ogórek, pokrojoną w paski paprykę, dekorujemy zieleniną.

Smacznego!!!!!

Polędwiczka w sosie chrzanowym >

< Polędwiczka - sajgonka z sosem chińskim z brzoskwinką


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • grumko

    Lubię dodatek świeżego ogórka do zupy;-)

© Coolinarny
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci